|
Elite Veteran

| > Ginčijimąsi manau ar jų kalba buvo vakarų baltų ar vakarų-rytų baltų mišinys (kaip ir pereinamoji).
Tikrai? O gal verčiau paskaitykite ką apie tai rašo, pvz., Zinkevičius?
> Pasiremk elementaria logika, jei sugebi, paprastai tai daug ką pasako apie kilmę ir kalbą...
Pasiremiu logika. Mustafa Kemalis-Atatiurkas gimė Tesalonikuose. Reiškia jis buvo žymiu graikų veikėju :-). Tamsta girdėjote tokius žodžius kaip kolonizacija arba asimiliacija?
> Prašom man nors vieną šaltinį, kuriame būtų teigiama, kad į Nadruvą migravo krūvos lietuvių. Tavo nelamei, bent aš tokių faktų neradau.
Blogai ieškojai.
> Konkretaus šaltinio nenurodysiu, tačiau internete tai buvau radęs. Be to sudarinėdamas savo geneologinį medį, tai galėjau tik patvirtinti. Be to netiesioginis įrodymas tam dar gali būti evangelikų-liuteronų ir katalikų santykis 18a.pab.-19a. pradžioje, atmetus žydus, buvo katalikų nenaudai (tai iškrenta iš bendro Lietuvos konteksto). Jis niekaip kitaip tik migracija iš Prūsijos į Šakių, Vilkaviškio, Marijampolės rajonus ir gali būti paaiškintas.
Ką bendro galima lietuvininkų (ir Rytprūsių vokiečių?) migracija į Suvalkiją turi su nadruviais?
> > Prašom pavardinti lietuvių literatūrinius kūrinius iki Donelaičio išėjusius.
Apsispręsk ko nori - prieš tai buvo pageidaujama leidinių lietuvių kalba. Dabar jau peršoki prie grožinės literatūros. Steponas Jaugelis Telega tiks? Beje, prie lietuviškosios Rytprūsių raštijos ištakų buvo išeiviai iš LDK - Abraomas Kulvietis, Stanislovas Rapolionis, tas pats Martynas Mažvydas. | |
|